Η επική αυλαία του "Game Of Thrones", τα ρεκόρ και το... μέλλον!

Μ΄ένα επικό φινάλε, αντάξιο της καλύτερης ίσως τηλεοπτικής σειράς που έγινε ποτέ, αποχαιρετήσαμε στις 3 Ιουνίου τη δεύτερη σεζόν του “Game of Thrones”.
Το τελευταίο επεισόδιο της φετινής σεζόν έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης καθώς προσέλκυσε 4,2 εκατομμύρια τηλεθεατές για να φτάσει με την επανάληψή του στο τέλος της βραδιάς τα 5,1 εκατομμύρια , πετυχαίνοντας την υψηλότερη τηλεθέαση στους μέχρι στιγμής, δύο κύκλους επεισοδίων κι ένα από τα μεγαλύτερα ρεκόρ τηλεθέασης στις ΗΠΑ.

από τη Βάλια Μπουγιουκλή

Και τώρα πρέπει να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για την Τρίτη σεζόν που θα ξεκινήσει να προβάλλεται τον Απρίλιο του 2013. Και φυσικά αυτή η σεζόν δεν θα είναι και η τελευταία. Οι δημιουργοί και σεναριογράφοι της σειράς, David Benioff και D.B. Weiss έχουν ήδη υπογράψει για ακόμη δύο σεζόν. Κι αφού ο George R. R. Martin συγγραφέας της μπεστ – σέλερ σειράς βιβλίων επικής φαντασίας “A Song of Ice and Fire” στα οποία βασίζεται αυτό το τηλεοπτικό επίτευγμα, δεν έχει ρίξει ακόμη αυλαία στο ογκώδες έργο του, καταλαβαίνετε ότι μας περιμένουν αρκετές ακόμη σεζόν μέχρι να χορτάσουμε “Game of Thrones” !

Η ανακοίνωση για Τρίτη σεζόν βγήκε 9 μόλις μέρες μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου του δεύτερου κύκλου. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα η σειρά προχωρά με την τηλεοπτική προσαρμογή του τρίτου βιβλίου “ A Storm of Swords” που είναι και το ογκωδέστερο του συγγραφέα Martin καθώς απαριθμεί 1216 σελίδες και θα «σπάσει» σε δύο σεζόν , την Τρίτη και την τέταρτη. Σ’ αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι το “Game of Thrones” πάει άνετα για τουλάχιστον 8 σεζόν καθώς τα μέχρι στιγμής βιβλία (μαζί με τα δύο των οποίων η έκδοση εκκρεμεί) ανέρχονται σε επτά.

Οι νέοι χαρακτήρες της τρίτης σεζόν

Εντεκα νέους χαρακτήρες που θα διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο στην επόμενη σεζόν του “Game of Thrones”, επιβεβαίωσαν οι Benioff και Weiss. Σας παρουσιάζουμε εκείνους που δημιουργούν τη μεγαλύτερη προσμονή καθώς έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τους χαρακτήρες που ήδη γνωρίζουμε κι έχουμε λατρέψει ή μισήσει.

- Mance Rayder : ο Βασιλιάς των Γουάιλντλινγκς «Πέρα από το Τείχος», πρώην ρέιντζερ της Νυχτερινής Περιπόλου (Nightwatch) που υπέκυψε στην «Σκοτεινή Πλευρά»

- Daario Naharis : μισθοφόρος των Tyroshi , των άπληστων κατοίκων της Tyrosh που ανήκει στις Ελεύθερες Πόλεις. Θα τον αντιμετωπίσει ο fan favorite χαρακτήρας της Daenerys Targaryen.

- Lady Selyse Florent και Shireen Baratheon : η σύζυγος και η κόρη του Stannis Baratheon αντίστοιχα. Για το ρόλο της κόρης Shireen έχει ήδη επιλεγεί η παντελώς άγνωστη 13χρονη Kerry Ingram.

- Edmure Tully : αδερφός της Catelyn Stark και ηγέτης του Οίκου των Tully.

Game of Thrones business !

Η παραγωγή της τρίτης σεζόν θα έχει και πάλι ορμητήριό της τη Βόρεια Ιρλανδία καθώς το τεράστιο , τουλάχιστον για τηλεοπτικά δεδομένα , κόστος της σειράς, συγχρηματοδοτείται από τον κυβερνητικό οργανισμό Northern Ireland Screen. Στους δύσκολους αυτούς καιρούς , το “Game of Thrones” τόνωσε την οικονομία της Βόρειας Ιρλανδίας και δημιούργησε ολόκληρη δεξαμενή τουριστών από κάθε γωνιά του πλανήτη εξασφαλίζοντας τεράστια δημοσιότητα στην περιοχή.

Ο πανάκριβος προϋπολογισμός των δύο πρώτων σεζόν καλύφθηκε με 6,5 εκατομμύρια λίρες που παρείχε η υπηρεσία οικονομικής ανάπτυξης Invest Northern Ireland της Βόρειας Ιρλανδίας ενώ διοχετεύτηκαν στην τοπική αγορά οικονομίας, εργασίας και επενδύσεων , 43 εκατομμύρια λίρες. Όπως δήλωσε και η Υπουργός Βιομηχανίας της χώρας, Αρλίν Φόστερ , τα χρήματα αυτά απορροφήθηκαν σε μισθούς ντόπιου καστ και συνεργείων , ενοικίαση ξενοδοχείων και εγκαταστάσεων , μεταφορές , και τα έξοδα κατασκευής σκηνικών για τα γυρίσματα στα πιο μαγευτικά τοπία της Βορείου Ιρλανδίας. Αυτά να τα βλέπουν οι δικοί μας καβαλημένοι πολιτικοί των αρμόδιων Υπουργείων , που το «έπαιζαν βαρύ πεπόνι» κι έριχναν «πόρτα» σε Πίτερσεν και Σπίλμπεργκ όταν οι διάσημοι σκηνοθέτες ζητούσαν άδεια να γυρίσουν σκηνές των ταινιών τους «Τροία» και «Μόναχο» αντίστοιχα, στην Ελλάδα – αλλά τέλος πάντων ας μην την πιάσουμε αυτήν την πονεμένη ιστορία ανάμεσα σε τόσες άλλες αναρίθμητες «αμαρτίες» και λαμογιές…

Για να επανέλθουμε στο διά ταύτα και το φαινόμενο “Game of Thrones” έχουμε μία ανακοίνωση από το συνδρομητικό κανάλι HBO που προβάλλει τη σειρά . Αν λοιπόν είστε άρρωστοι με τη σειρά και η οικονομική κρίση δεν σας αγγίζει , μπορείτε να στρογγυλοκαθήσετε στον Σιδηρούν Θρόνο και να νιώσετε..Βασιλιάς ! Μία πιστή ρέπλικα του Iron Throne διατίθεται προς πώληση έναντι 30 χιλιάδων δολαρίων μαζί με 1800 δολάρια για έξοδα αποστολής! Το franchise σε όλο του το..Σιδηρούν μεγαλείο ! Εμείς πάντως οι απλοί θνητοί περιοριζόμαστε στις απανωτές θεάσεις της δεύτερης σεζόν , άντε και σε κανά t-shirt ή καμιά ρέπλικα , περιμένοντας με ανυπομονησία τον επόμενο κύκλο της πιο θεαματικής , κερδοφόρας και χωρίς αμφιβολία, καλύτερης από κάθε οπτική και κάθε άποψη σειράς που δημιουργήθηκε ποτέ για τα όρια της μικρής οθόνης που τελικά , μεγαλοπρεπώς, ξεπέρασε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More